ZF 24

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe: Nu poţi renunţa la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe: Nu poţi...

Autor: Alexandru Costea

28.08.2019, 16:52 269

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a scris pe Facebook, în contextul ieşirii ALDE de la guvernare şi alierea cu Pro România, că "renunţarea" echivalează cu acceptarea "neputinţei". Teodorovici transmite că "nu poţi renunţa la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin".

"Renunţarea, în general, echivalează cu acceptarea neputinţei, dar este o opţiune individuală. Însă renunţarea la o demnitate publică obţinută în baza unui vot de încredere echivalează cu un act de laşitate. Nu poţi renunţa la guvernare pentru un târg sau un calcul politic ieftin. Guvernarea nu este un simplu act de prezenţă sau de complezenţă. Este pricepere, voinţă şi stăruinţă şi, mai ales, asumare. De aceea voi insista să guvernăm şi nu să stăm la guvernare", arată un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook ministrul Finanţelor şi preşedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici.

Reacţia oficialului din Guvern vine în contextul în care ALDE a ieşit de la guvernare şi din alianţa cu PSD, formând o alianţă electorală cu Pro România pentru susţinerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

ALDE a decis luni ieşirea de la guvernare şi retragerea miniştrilor Viorel Ilie, Graţiela Gavrilescu şi Anton Anton. Premierul Viorica Dăncilă a trimis marţi propunerile de interimari pentru portofoliile lăsate libere: Niculae Bădălău la Ministerul Energiei, Ioan Deneş la Ministerul Mediului şi Ştefan Radu Oprea vicepremier pentru relaţia cu Parlamentul.

Ramona Mănescu a decis să rămână la conducerea MAE iar miercuri şi-a înaintat demisia din toate funcţiile deţinute în partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO