ZF 24

Euro a sărit de 4,5 lei pe interbancar. Leul se poate deprecia în continuare, chiar spre 4,53 lei în săptămânile următoare

Euro a sărit de 4,5 lei pe interbancar. Leul se poate...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2016, 11:17 10346

Cursul de schimb leu-euro afişa în această dimineaţă pe interbancar 4,5 lei, faţă de o referinţă  anunţată ieri de BNR de 4,49 lei, iar analiştii consideră că moneda românească se poate deprecia în continuare.

“Cum aversiunea faţă de risc la nivel global se menţine alături de lângă temerile interne, leul ar trebui să se deprecieze în continuare, posibil mergând spre 4,53 lei/euro în săptămânile următoare”, scriu analiştii de la ING Bank într-un raport.

Noul portavion de 13 miliarde de dolari al marinei americane. Este cea mai mare şi cea mai scumpă navă de război din lume. Galerie FOTO

Cum arată noul sediu din San Francisco al companiei LinkedIn. Galerie FOTO

Cum arată noile uniforme ale Tarom, semnate Cătălin Botezatu. Galerie FOTO

Euro a ajuns săptămâna această la maximul ultimelor două luni în faţa leului.

Pragul de 4,5 lei nu a mai fost spart de la începutul lunii februarie 2016.

Ei se aşteaptă pentru astăzi ca perechea să se consolideze peste 4,50 lei şi este posibil chiar să urce uşor spre 4,51 lei.

Astăzi are loc şedinţa BNR, iar ING nu se aşteaptă ca instituţia să aducă vreo schimbare a conduitei de politică monetară. Dobânda cheie a BNR este la minimul istoric de 1,75% din mai 2015.