ZF 24

evoMAG.ro ţinteşte afaceri de 15 milioane de euro

evoMAG.ro ţinteşte afaceri de 15 milioane de euro

Autor: Ioana Nita, Adrian Dumitrache

05.11.2013, 00:06 152
Compania Evolution Prest Systems, care deţine magazinul online evomag.ro, estimează afaceri de 15 milioane de euro în acest an, în creştere cu 30% faţă de 2012, pe fondul majorării cu 35% a numărului de clienţi şi extinderii portofoliului de produse comercializate.
 
„Afacerile evomag.ro au crescut organic în ultimii ani, cu rate de peste 30%. În 2011, afacerile au atins 8,6 milioane de euro, au urcat în 2012 la 11,5 milioane de euro şi vom încheia acest an cu 15 milioane de euro. Creşterea afacerilor a fost susţinută de avansul numărului de clienţi cu 35% şi extinderea portofoliului de produse comercializate“, a declarat într-o conferinţă de presă directorul general al Evolution Prest Systems Mihai Pătraşcu.
 
Potrivit datelor evomag.ro, 35% din vânzări provin din produse portabile şi tablete, urmate de componente PC - 19% şi terminale mobile (smartphone) - 9%. Anul acesta retailerul online a introdus în oferta sa şi produse electrocasnice, de îngrijire personală, pentru nou-născuţi şi mămici şi pentru segmentul auto. În prezent, evoMAG are o cotă de 7% din piaţa electroIT online, principalii competitori ai săi fiind emag.ro, cel.ro, pcfun.ro şi pcgarage.ro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO