ZF 24

Exclusiv online: Pana sa inceapa programul "Rabla", a inceput programul "Vindem vouchere"

Exclusiv online: Pana sa inceapa programul "Rabla", a inceput programul "Vindem vouchere"
07.02.2010, 23:04 164

"Vand Dacie 1300 (sau voucher) pentru programul rabla, inconditiile legii", "Vand voucher pentru programul Rabla 2010" sauVand voucher/tichet pentru rabla" - asa incep sute de anunturi demica publicitate de pe Internet. Cei care detin o masina de 10-20sau chiar 30 de ani o pot vinde acum chiar si la o valoaretripla.

Spre exemplu daca "la liber" o Dacia 1300 din 1982 se poate vindeacum cu cel mult 5 milioane de lei vechi, acum pe ea se poateincasa intre 10 si 20 de milioane.
Cel care cumpara acum o rabla sau un voucher beneficiaza de undiscount de 3.800 de lei (sau aprox. 900 de euro) din pretul unuiautomobil nou. Daca are trei, discountul urca la 2.700 de euro,suficient pentru a reduce pretul unei Dacii Logan la 3.200 deeuro.

Daca in urma cu doua saptamani existau si posesori de "rable" carecereau chiar si peste 2.000 de lei pentru un voucher, acumpreturile au coborat la aproximativ 1.500-1.700 de lei. Cu putinnoroc exista chiar si persoane care le cedeaza pentru 1.200 delei.

Astfel, cel care cumpara un voucher are un castig net de peste2.000 de lei (500 de euro), care poate urca pe masura ce are douasau trei vouchere.
Pentru a participa in cadrul programului, masina trebuie sa fieinscrisa in circulatie in Romania de cel putin trei ani, iarvechimea sa depaseasca zece ani.
La fel ca in anii trecuti, rabla care urmeaza a fi dusa sprecasare, pentru a putea fi inscrisa in cadrul programului trebuie safie in stare de functionare si nici sa-i lipseasca elementeimportante din caroserie. Astfel, se are in vedere in primul randcuratarea drumurilor de masini care pot pune in pericol siguranta,si nu eliberarea locurilor de parcare de epave.

In cadrul programului sunt asteptati sa participe majoritateadealerilor si importatorilor de pe piata locala. Cei mai interesatide astfel de programe sunt cei care comercializeaza masini cupreturi de pana in 10-15.000 de euro. Acestia inregistreaza infiecare an cele mai importante volume de vanzari. Cu toate ca nureusesc aproape niciodata sa vanda mai mult de cateva masini, sianul acesta sunt asteptati sa intre in program si marcilepremium.
Dacia a inregistrat cel mai mare succes in cadrul programului, cuvanzari de peste 18.000 de masini, reprezentand mai mult dejumatate din vanzarile totale.

Cititi pe Gandul: Masina romanului cu ceva bani. Cu cinese bate Duster

Masina pentru romanul care a strans ceva bani, darnu vrea Logan si nici sa-si cheltuiasca economiile pe o fitaprodusa in strainatate, Dusterul ar putea fi solutia. SUV, 4x4,pret bun - 12.000 de euro. De altfel, lansarea constructorului dela Mioveni ar putea revigora vanzarile din segmentul SUV, cel carea cunoscut cea mai insemnata crestere in ultimii ani si care a fostcel mai vulnerabil in perioada de criza economica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO