ZF 24

Exclusiv online - Topul celor mai ieftine asigurari RCA pentru un Logan

Exclusiv online - Topul celor mai ieftine asigurari RCA pentru un Logan
09.03.2010, 00:00 1648

Cele mai ieftine asigurari RCA (raspundere civila autoobligatorie) pentru un autoturism Logan cu motor de 1,4 litri segasesc la BCR Asigurari, Euroins, Astra si Carpatica, tarifulpentru un an fiind de sub 400 de lei. Astfel, pentru un sofer dinBucuresti, in varsta de 35 de ani, asigurarea RCA costa 336 de leipe an la BCR Asigurari, 342 de lei la Euroins, 363 de lei la Astrasi 372 de lei la Carpatica Asig, potrivit datelor furnizate desite-ul rca-ieftin.ro.

Acest pret este valabil pentru soferii care nu au cauzat daunein ultimul an. In cazul in care au fost implicati in accidenteauto, iar asiguratorul care a vandut polita RCA a platitdespagubiri, asigurarea este mai scumpa in 2010, deoarece a fostintrodus sistemul bonus-malus. Acest sistem presupune reducereapretului asigurarii pentru soferii fara accidente si majorareaacestuia pentru cei cu un istoric bogat de daune.

Fata de 2009, asiguratorii au majorat pretul politei RCA cu10-40% sau chiar mai mult, in functie de companie. Ei justificaaceste scumpiri prin cresterea continua a numarului de accidenteauto si scumpirea pieselor de schimb din cauza cresterii cursuluivalutar (majoritatea pieselor sunt importate).

Asiguratorii care practica preturi de peste 400 de lei pe anpentru o polita RCA in cazul unui Logan de 1,4 litri sunt Groupama(410 lei), ABC Asigurari (414 lei), Asirom (418 lei), Ardaf (423lei), Uniqa (437 lei), Omniasig (468 lei) si Generali (606 lei),potrivit rca-ieftin.ro. Mai multi asiguratori au diverse serviciipromotionale, cadouri sau reduceri pentru a atrage clienti pesegmentul RCA. Euroins, de exemplu, acorda un tichet cadou invaloare de 10 lei la incheierea unei polite RCA. Uniqa le oferaclientilor RCA gratuit serviciul de alerta meteo, prin intermediulcaruia ei sunt avertizati prin SMS cu privire la diverse fenomenemeteorologice (furtuna, viscol etc.), astfel incat sa poata lua dintimp masurile necesare pentru a-si proteja bunurile. De asemenea,Generali Asigurari acorda o reducere de 15% clientilor care au uncopil minor.

In ultimele luni asigurarile RCA au fost subiectul unor discutiiaprinse intre service-urile auto, Comisia de Supraveghere aAsigurarilor si companiile de asigurari. Astfel, service-urileafirma ca au intarzieri importante la plata raparatiilor din parteaasiguratorilor, insa multe firme de asigurari spun ca nu au astfelde probleme. Pe de alta parte, CSA afirma ca nu se poate implica inrelatia dintre service-uri si companiile de asigurari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO