ZF 24

Executivii AIG au "uitat" sa inapoieze bonusurile primite

23.12.2009, 20:26 22

La inceputul acestui an, compania de asigurari AmericanInternational Group anunta ca a platit angajatilor diviziei care adus la caderea companiei bonusuri de peste 165 milioane dolari,acest anunt fiind intampinat cu critici puternice din parteaamericanilor si a presedintelui Barack Obama, dar si de amenintaricu moartea.

Ca urmare a acestor critici, procurorul general al NewYork-ului, Andrew Cuomo a amenintat ca va face publice numele celorcare au beneficiat de aceste bonusuri, executivii diviziei deproduse financiare a AIG convenind in graba sa inapoieze pana lafinele anului bonusuri in valoare totala de aproximativ 45 milioanede dolari.

Cu toate acestea, conform Washington Post, pana acum doar 19 milioane dedolari au fost inapoiati.

O parte dintre angajatii diviziei au hotarat ca mai bineparasesc compania decat sa inapoieze banii. Alti angajati auhotarat sa ramana in cadrul companiei, asteptand insa sa afle cedecizii vor lua tarul bonusurilor, Kenneth Feinberg, sipresedintele american in legatura cu politicile ulterioare debonificatie ale companiei.

Banii au fost investiti strategic, o zeci de angajati angajanddeja mai multi avocati care sa le apere drepturilor daca AIG vaajunge sa intre in conflict deschis cu guvernul american.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO