ZF 24

Expatul care a construit un business cu 160 de oameni în IT îşi deschide un start-up tot la Iaşi

Expatul care a construit un business cu 160 de oameni în...

Autor: Adelina Mihai

30.05.2015, 12:51 1338
Eelco Vissinga, executivul olandez care a condus timp de patru ani şi jumătate furnizorul de soluţii software Centric IT Solutions din Iaşi, şi-a deschis un birou la Iaşi unde vrea să instruiască specialişti IT care vor să se certifice ca „arhitecţi Pega“.
 
„Oraşul Iaşi găzduieşte cea mai veche universitate din România. Anual, aproximativ 800 de absolvenţi debutează în sectorul IT. Tinerii absolvenţi sunt foarte bine pregătiţi, beneficiind de acelaşi nivel de pregătire pe care îl au şi tinerii din Olanda“, a spus Vissinga. El a ocupat în perioada noiembrie 2010 - aprilie 2015 funcţia de director general al biroului din Iaşi al Centric IT, adică de la începutul activităţii companiei olandeze pe plan local. La finalul mandatului său, compania a ajuns la un efectiv de 160 de angajaţi în România, iar în 2013 businessul a avut o cifră de afaceri de 12,5 milioane de lei.
 
Înţelegerea dintre el şi directorul global al Centric IT a fost aceea ca Vissinga să-şi deschidă în paralel o companie proprie, astfel că, din martie 2011, el a fondat BPM Company în Olanda, companie care furnizează servicii IT în domeniul automatizării proceselor de business.
 
Din luna martie a acestui an BPM Company a deschis un birou la Iaşi, într-un spaţiu subînchiriat de la Centric IT. În locul lui Vissinga la conducerea Centric IT în România a venit un alt executiv olandez, Freddie Veltmaat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO