ZF 24

Expur, producătorul uleiului de floarea-soarelui Untdelemn de la Bunica, va produce energie din coji de seminţe într-o unitate la Slobozia: Vom putea produce 100% energie verde

Expur, producătorul uleiului de floarea-soarelui...

Autor: Roxana Petrescu, Florentina Niţu

19.06.2021, 10:35 7573

Expur, una dintre cele mai mari companii locale producătoare de ulei şi biodiesel, un business de peste 1,1 miliarde de lei deţinut de francezii de la Avril, a dat startul unei investiţii într-o unitate de producere a energiei în cogenerare (energie electrică şi termică - n.red.) la Slobozia, care va folosi ca materie primă cojile de seminţe, a anunţat compania pe contul de LinkedIn.

În portofoliul Expur se află mai multe branduri de ulei, printre care şi Untdelemn de la Bunica, liderul pieţei de profil.

“Suntem bucuroşi să anunţăm semnarea contractului dintre Expur cu furnizorul de soluţii energetice Berkes Uruguay pentru implementarea proiectului de producere a energiei în cogenerare de la Slobozia care va include şi o turbină germană de 4,6 MW. Acest proiect ne va permite să producem 100% energie verde, contribuind astfel la reducerea amprentei de carbon a fabricii Expur, prin utilizarea ca materie primă a cojilor de seminţe, în linie cu obiectivele grupului”, se mai precizează în anunţul Expur.

Potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, compania a înregistrat anul trecut un business de 1,1 miliarde de lei şi un profit net de 16 milioane de lei.

Businessul Expur, prezent pe piaţa din România din anul 1997, este deţinut de grupul francez Avril.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO