ZF 24

Fabricile din Sibiu ale Louis Vuitton şi-au dublat afacerile în criză. „Au fost printre cei care au şi angajat“

O poşetă Louis Vuitton costă câteva sute de euro, dar sunt modele al căror preţ ajunge şi la 5.000 de euro

O poşetă Louis Vuitton costă câteva sute de euro, dar sunt modele al căror preţ ajunge şi la 5.000 de euro

Autor: Cristina Roşca

12.08.2013, 19:26 1604

Gigantul mondial din domeniul luxului LVMH, proprietarul Louis Vuitton, produce la Cisnădie şi Avrig în judeţul Sibiu componente de genţi în valoare de aproape 20 de milioane de euro, businessul celor două fabrici avansând cu peste 80% în timpul crizei financiare. În aceeaşi perioadă, compania Somarest prin care Louis Vuitton produce în România a angajat peste 200 de oameni ajungând la 800 de salariaţi.

„În ultima perioadă compania Somarest a făcut angajări, fiind căutaţi oamenii din zonă. A fost o mutare importantă pentru noi în condiţiile în care ei au fost printre pu­ţinii care au angajat în criză“, spune Mari­ne­la Oprenea, administratorul primă­riei din Avrig, unde gigantul LVMH are un punct de lucru. Atât fabrica din Avrig, cât şi cea din Cis­nădie sunt înregistrate pe aceeaşi entitate, Somarest, astfel că numărul de angajaţi şi ci­fra de afaceri sunt cumulate pentru cele două uni­tă­ţi de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO