Companii

Fabryo şi Atlas Paints se unesc într-o singură entitate juridică

Fabryo şi Atlas Paints se unesc într-o singură...
15.01.2014, 15:13 367

Acţionarii grupului cu activităţi pe piaţa vopselelor şi a produselor de termoizolare Fabryo Corporation - Atlas Paints, creat la începutul anului trecut, au decis fuziunea celor două entităţi legale într-o singură companie, denumită Fabryo Corporation.

Noua entitate va fi controlată de compania suedeză de investiţii Oresa Ventures şi de Chroma Holdings, societate deţinută de omul de afaceri grec John Sitinas. “Această consolidare într-o singură entitate juridică este un pas normal în procesul de integrare operaţională început în ianuarie 2013 şi va aduce beneficii multiple în modul de funcţionare al tuturor departamentelor companiei, prin unificare şi simplificarea proceselor de lucru”, a spus Laurenţiu Ispir, investment director în cadrul Oresa Ventures.

Grupul format din Fabryo Corporation şi Atlas Paints a avut în 2012 o cifră de afaceri de circa 39 de milioane de euro, iar pentru 2013 obiectivul declarat în prima parte a anului trecut era o creştere de 10% a rulajului.

Fabryo-Atlas Paints, care are în urma fuziunii circa 440 de angajaţi, deţine o platformă de producţie de vopsele, mortare şi adezivi în Popeşti-Leordeni, lângă Bucureşti, precum şi una de produse termoizolatoare în Tunari (judeţul Ilfov).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO