ZF 24

Face 3 milioane de euro din pofta romånilor pentru delicatese

Face 3 milioane de euro din pofta romånilor pentru...

Autor: Cristina Roşca

24.12.2015, 11:07 1314

Omul de afaceri Cristian Preotu deţine împreună cu soţia sa Maria mai multe businessuri în domeniul gastronomiei printre care şi magazinele Comtesse du Barry. Sub acest brand funcţionează în prezent cinci unităţi, dintre care trei ale familiei şi două în sistem de franciză, operate împreună cu alţi parteneri.

Compania este prezentă în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara şi caută parteneri pentru deschiderea de noi unităţi Comtesse du Barry în Braşov, Sibiu, Constanţa şi Iaşi. Investiţia într-un magazin Comtesse du Barry variază între 100.000 şi 150.000 de euro, iar investitorul trebuie să fie un antreprenor interesat de vinuri şi gastronomie.

Brandul francez Comtesse du Barry are o istorie de peste 100 de ani, iar în urmă cu aproape patru decenii a fost oferită prima franciză la nivel internaţional. Cifra de afaceri pentru 2015 a celor cinci magazine Comtesse du Barry este estimată la 3 milioane de euro, în stagnare faţă de anul anterior.

Familia Preotu deţine în România pe lângă cele cinci magazine Comtesse du Barry, restaurantul Le Bistro Français, wine barul The Wine Bar, un magazin de ciocolată Michel Cluizel, magazinul de haine pentru copii Le Petit Bateau şi unul de sushi sub brandul The Sushi Room. De asemenea, businessul construit de Preotu are şi activităţi de import şi distribuţie de vinuri din Franţa către reţelele străine de comerţ şi către câteva zeci de restaurante şi baruri de top din România.

Citiţi mai multe în Catalogul Francizelor, pe care îl puteţi descărca GRATUIT AICI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO