ZF 24

Facebook va avea softişti la Cluj, după achiziţia unui start-up în a cărui dezvoltare au fost implicaţi fondatorii Trilulilu

Anrei Dunca si Sergiu Biris

Anrei Dunca si Sergiu Biris

Autor: Adrian Seceleanu

03.07.2014, 09:06 5097

Facebook, cea mai mare reţea socială din lume, a cumpărat pentru o sumă cuprinsă între 400 şi 500 de milioane de dolari Liverail - un start-up specializat în livrarea reclamelor video online care are o echipă de câţiva zeci de programatori la Cluj în condiţiile în care doi dintre fondatori sunt Andrei Dunca şi Sergiu Biriş, românii care au lansat platforma video locală Trilulilu.

Andrei Dunca este în contiuare în echipa de management a Liverail, unde ocupă poziţia de director tehnic. Cel de-al treilea fondator al companiei, care este şi CEO, este Mark Trefgarne.

Povestea lui Sergiu Biriş, unul dintre fondatorii Liverail, noua achiziţie a Facebook

Liverail, care are o echipă de 170 de oameni, ar fi obţinut anul trecut venituri brute de 60 de milioane de dolari şi venituri nete de 22 de milioane de dolari, conform Techcrunh, care citează mai multe surse de pe piaţă. Achiziţia Liverail va ajuta Facebook să obţină o cotă şi mai mare din piaţa de publicitate online.

Unul dintre cei mai mari câştigători din această tranzacţie va fi fondul de investiţii Pond Ventures din San Jose, care a contribuit cu cea mai mare parte dintr-o finanţare de 12 milioane de dolari obţinută de Liverail.

Ce a spus Sergiu Biriş la ZF Mobilio 14

Liverail are o echipă de dezvoltare în România, la Cluj, formată din aproximativ 50 de oameni, şi are chiar şi în acest moment anunţuri de angajare active pentru programatori. Anul trecut firma Liverail Romania SRL a avut un număr mediu de 48 de oameni şi afaceri de aproximativ 1,5 mil. euro, conform datelor de la Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO