ZF 24

Facultatea privata, de zece ori mai ieftina decat gradinita privata

Facultatea privata, de zece ori mai ieftina decat gradinita privata
23.08.2009, 20:09 44

Taxa anuala pe care o platesc parintii pentru a-si trimite copiii la o gradinita privata poate depasi 5.000 de euro, fiind de peste zece ori mai mare decat cea pe care o platesc studentii care invata la o facultate privata.

“De cele mai multe ori, serviciile oferite de gradinitele private se traduc in cheltuieli pe masura. Majoritatea gradinitelor private activeaza in vile inchiriate, pentru care platesc o chirie de 3.000 - 3.500 de euro pe luna si care poate ajunge la 6.000 de euro, daca institutia este situata in zone rezidentiale”, sustine Ramona Coman, inspector responsabil cu invatamantul particular in cadrul Inspectoratului Scolar al Muncipiului Bucuresti (ISMB).

Costurile ridicate alte taxelor pe care le practica gradinitele private se explica prin chiriile consistente, dar si prin numarul redus de prescolari cuprinsi intr-o gradinita, care este, in medie, in jur de 50.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO