ZF 24

Familia austriacă Meinl a adus un nou expat la conducerea producătorului Heidi

Franco del Fabbro, fostul director general al Heidi Chocolat

Franco del Fabbro, fostul director general al Heidi Chocolat

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.01.2017, 08:00 775

Peter Mueller l-a înlocuit astfel pe Franco del Fabbro, 51 de ani,  italianul care a condus în ultimii doi ani şi jumătate compania. Mandatul de director general al lui  Peter Mueller a fost stabilit pentru o durată de doi ani, potrivit aceleiaşi surse.

Atât Peter Mueller cât şi Franco del Fabbro au lucrat în cadrul Mondelez International (fostă Kraft Foods). Peter Muller a condus în perioada 2005-2008 operaţiunile din România ale Mondelez International, producătorul mărcilor Poiana şi Milka, conform datelor de pe site-ul de socializare de business LinkedIn. 

Heidi Chocolat a înregistrat în 2015 (ultimele date disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe) o cifră de afaceri de aproape 99 milioane de lei (22 mil. euro), în creştere cu 16% faţă de rezultatul raportat în anul precedent.

În 2015, în prezenţa proprietarului Julius Meinl V, Heidi a inaugurat 1.000 metri pătraţi la fabrica din Pantelimon, după o in­vestiţie de 7 milioane de lei.

 Astfel, compania şi-a extins producţia fabricii de unde mai bine de jumătate din produse pleacă la export.

Anual, circa 25 de milioane de tablete ies de pe linia de producţie a Heidi, adică în jur de 500.000 în fiecare săptămână, dintr-o unitate de producţie unde tehnologia încă mai este acompaniată de meşteşug, conform celor mai recente date.

 Peste 400 de oameni lucrează în fabrica Heidi din Pantelimon, iar produsele pe care le realizează ajung în principal în ţări precum Marea Britanie, China, Polonia sau Canada.

Julius Meinl V deţine în România, pe lângă fabrica Heidi, cumpărată în 2013, şi producţia Kandia (din 2010). Familia Meinl este legată însă de România din 1997, când a intrat în acţionariatul producătorului bucureştean Excelent.

 În prezent, Heidi Chocolat este deţinută de familia Meinl prin intermediul Kex Confectionary .

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO