ZF 24

Farmaciile Dona îşi extind reţeaua din Cluj la şase unitaţi

Farmaciile Dona îşi extind reţeaua din Cluj la şase...

Autor: Laurentiu Cotu

24.02.2014, 15:29 366

Farmaciile Dona, una dintre cele mai extinse reţele locale de farmacii, a deschis cea de-a şasea unitate din Cluj-Napoca. Farmaciile Dona au anunţat anterior că vor să-şi adauge 50 de unităţi noi şi să ajungă în acest fel la 280 de farmacii anul acesta.

‘’Farmaciile Dona lansează o nouă unitate la Cluj-Napoca. Ca abordare strategică, urmărim să asigurăm în primul rând disponibilitatea tratamentelor cu prescripţie medicală şi a celor pentru afecţiunile cronice din piaţă”, se arată într-un comunicat al reţelei.

Dona, care operează o reţea de aproximativ 230 de farmacii şi are peste 1.500 de angajaţi, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de aproximativ 800 mil. lei (180 mil. euro), conform unor informaţii furnizate anterior de companie. Cele mai mari cinci reţele de farmacii de pe piaţa locală - Catena (480 de unităţi), Sensiblu (peste 400), Dona (230), Help Net (peste 150) şi Ropharma (peste 125) controlează aproape 20% din retailul farmaceutic, o piaţă de 2,3 mld. euro anual, şi continuă să se extindă prin achiziţia de licenţe de la micii farmacişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO