ZF 24

Faurecia si-a redus pierderile anul trecut la 237 mil. euro

11.02.2008, 13:24 56

Producatorul francez de componente auto Faurecia, cu operatiuni si in Romania, a inregistrat, anul trecut, pierderi nete de 237,5 milioane de euro, comparativ cu rezultatul negativ de 447,9 milioane de euro din 2006, in timp ce vanzarile au crescut cu 7,4%, la 12,66 miliarde de euro, informeaza Mediafax.

Faurecia, controlata de producatorul de autoturisme PSA Peugeot Citroen, a raportat, pentru aceeasi perioada, un profit operational net de 121,1 milioane de euro, in urcare cu 75% fata de valoarea de 69,2 milioane de euro inregistrata anul trecut, potrivit raportului financiar al companiei.

In Romania, grupul francez detine firma Faurecia Seating Talmaciu si a preluat, in luna ianuarie, 50% din compania Euro Auto Plastic Systems (Euro APS) din Mioveni, de la firma portugheza Simoldes Plasticos, ceea ce ii va permite extinderea colaborarii cu Renault, in special pentru programul Dacia Logan. Euro APS produce si livreaza, printre altele, panouri de usi, bare de protectie si sisteme de amortizare a zgomotului pentru uzina Dacia din Pitesti.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO