ZF 24

Federaţia Română de Fotbal anunţă că noul Cod Fiscal va reduce cu 5% TVA-ul pentru biletele la meciuri

Federaţia Română de Fotbal anunţă că noul Cod...

Autor: Marius Ţone

04.09.2015, 17:42 202

"Cea mai importantă modificare în cadrul Codului Fiscal apare în cuprinsul art. 291 alin. (3) care prevede o cotă redusă la 5 la sută a TVA-ului perceput pentru accesul la evenimente sportive. Această excepţie de la cota standard de TVA pentru biletele de acces la evenimentele sportive reprezintă o armonizare a prevederilor legislative naţionale cu prevederile Directivei 2006/112/CE, care permite expres această derogare", se menţionează pe site-ul citat.

De asemenea, articolul 25 din noul Cod Fiscal măreşte plafonul pentru acordarea de sponsorizări. Astfel, o companie va avea posibilitatea de a acorda cu titlu de sponsorizare o sumă de bani până în limita de 0,5 la sută din cifra sa de afaceri din 20 la sută impozit datorat, în loc de procentul de 0,3 la sută de până acum. Sponsorizarea poate constitui o sursă de finanţare privată importantă şi prin mărirea plafonului sumele disponibile vor creşte proporţional.

Prevederile art. 62 lit. w) referitoare la neimpozitarea primelor acordate sportivilor pentru îndeplinirea unor obiective de performanţă îşi extind sfera de aplicare şi asupra cluburilor sportive. Astfel, primele sau indemnizaţiile acordate sportivilor sau staff-ului tehnic pentru obţinerea calificării şi participării la competiţii intercluburi oficiale europene sau mondiale vor fi scutite de impozit. Prevederea vine în sprijinul încurajării sportului de performanţă şi al recunoaşterii importanţei participării cluburilor în competiţii continentale sau mondiale.

O altă modificare apare şi în cazul cotelor procentuale ale asigurărilor sociale. În situaţia în care un venit depăşeşte cuantumul de cinci salarii medii brute, cota pentru asigurările sociale plătite de angajat şi anagajator şi pentru asigurarea socială de sănătate plătită individual va fi plafonată în limita valorii celor cinci salarii medii brute, urmând ca orice sumă care depăşeşte acest plafon să nu mai fie impozitată cu aceste trei categorii de contribuţii sociale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24