ZF 24

Fenechiu nu ştie ce cifră de afaceri are OmniTRAX, companie interesată de CFR Marfă, şi cine e reprezentantul în România

Fenechiu nu ştie ce cifră de afaceri are OmniTRAX,...

Autor: Mirabela Tiron

09.05.2013, 14:36 1251

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a declarat astăzi, la deschiderea ofertelor depuse pentru achiziţia pachetului de 51% la CFR Marfă, că a dorit să se înscrie la procesul de privatizare a CFR Marfă, companii “puternice, cu istoric”.

În cursa pentru preluarea companiei feroviare de stat s-au înscris GFR, controlată de Gruia Stoica, americanii de la OmniTRAX şi Transferoviar Group în asociere cu Donau-Finanz.

Întrebat de ZF, ce afaceri are compania OmniTRAX,  şi de cine e reprezentată în România, Fenechiu a răspuns că nu-l interesează reprezentantul şi compania şi că nu ştie ce afaceri are firma, însă, „vom studia mai mult despre toţi investitorii după ce vor trece de faza de precalificare”.

Minitrul spune că dacă ar fi pornit de la un preţ de vânzare mai mic "erau mai mulţi investitori înscrişi, dar am restricţionat accesul pentru că am dorit să fie companii puternice, cu istoric”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO