ZF 24

Fermier cu 1.375 de hectare în cel mai nordic punct al României: „Am învăţat să fac afaceri de la evrei. Negociau întotdeauna pentru orice bănuţ“

Gheorghe Alupoaie

Gheorghe Alupoaie

Autor: Gabriel Razi

09.06.2015, 13:00 2657
Gheorghe Alupoaie (63 de ani) face agricultură pe 1.400 de hectare în localitatea Rădăuţi-Prut, din Botoşani, cel mai nordic punct al României.
 
Omul de afaceri a pornit în afaceri pe fun­daţia fostei ferme agricole de stat din Ră­dăuţi-Prut, iar acum a ajuns la rulaje anuale de aproape 1 milion de euro din producţia de grâu, soia sau rapiţă.
 
Gheorghe Alu­poaie este în afa­cerile pe cont propriu de 24 de ani, dar primul contact cu businessul l-a luat încă din copilărie în pieţele de legume din Botoşani.
 
„Am învăţat să fac afaceri şi să negociez de la evrei. Ei negociau întotdeauna pentru orice bănuţ. Am învăţat şi să răspund şi ce să spun. Am avut de câştigat de acolo“, a spus Alupoaie.
 
Spiritul antreprenorial l-a împins pe Gheorghe Alupoaie către afacerile pe cont pro­priu, astfel că în 1991 a preluat operaţiunile fostei ferme de stat din Rădăuţi-Prut, unitate pe care o şi conducea din poziţia de director.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO