ZF 24

Fermierii rămân prinşi în cercul vicios al finanţării prin facturi la termen cu plata la recoltă: „Sunt mană cerească pentru că băncile dau greu credite“

Fermierii rămân prinşi în cercul vicios al...

Autor: Ioana Tudor

30.04.2014, 00:06 366

Fermierii îşi finanţează costurile directe cu îngrăşămintele, pesticidele şi seminţele prin creditele-furnizor, aşa-numitele facturi la termen, cu plata la recoltă, băncile fiind încă sceptice în a finanţa acest domeniu.

Această strategie de finanţare îi forţează pe agricultori să vândă imediat după recoltare la minimele pieţei pentru a-şi acoperi obligaţiile faţă de furnizori. În multe cazuri furnizorii fermierilor sunt şi cei care le cumpără marfa.

„Dobânzile sunt în linia dobânzilor bancare, plus 1-2%, iar finanţările din partea distribuitorilor sunt mană cerească având în vedere că băncile acor­dă greu credite“, a spus Laurenţiu Baciu, liderul celei mai mari organizaţii de fermieri, la un seminar de agricultură organizat de compania de comunicare BBEvents.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO