ZF 24

Ferrari şi Lamborghini au fost „vedetele“ pieţei auto de lux în primele patru luni

Ferrari şi Lamborghini au fost „vedetele“ pieţei...

Autor: Bogdan Alecu

01.06.2014, 12:00 620

Vânzările de maşini supersport au fost singurele care au crescut pe segmentul de preţ de peste 200.000 de euro, în timp ce limuzinele de lux au scăzut în primele patru luni ale acestui an.

Cinci automobile Ferrari au fost înmatriculate în România în intervalul ianuarie-aprilie, faţă de patru în perioada similară a anului trecut, dar şi două Lamborghini, faţă de unu singur în primele patru luni din 2013, potrivit datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Mai mult, atât Forza Rossa, importatorul Fer­rari, cât şi Porsche Inter Auto, cel al Lamborghini, estimează creşteri pentru acest an.

„Luna trecută am livrat cel de-al treilea Bentley Continental GT. Mai mult, am înregistrat deja primele comenzi pentru modelul Lamborghini Huracan, automobilele urmând a fi livrate în toamnă“, a spus Mihaela Tudorică, brand manager al Bentley şi Lamborghini în cadrul Porsche Inter Auto.

Preţul unui Huracan porneşte de la 212.590 euro cu TVA, iar primele modele vor fi livrate începând cu luna octombrie. Targetul fixat pentru acest an este de zece maşini Lamborghini şi Bentley livrate oficial în România, după cele două Lamborghini şi şase Bentley livrate anul trecut.

Piaţa automobilelor de lux s-a redus în primele patru luni ale acestui an, în condiţiile în care Bentley a înmatriculat patru maşini faţă de cinci în perioada similară din 2013 şi niciun Rolls-Royce nu a fost importat.

În ceea ce priveşte Ferrari, anul trecut s-au înmatriculat pe piaţa locală şase automobile noi ale constructorului italian, în timp ce Forza Rossa spune că a vândut 39, diferenţa fiind reprezentată de clienţii care au ales să-şi înmatriculeze maşinile în alte state.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO