ZF 24

Festivalul „George Enescu“: 7.000 de nopţi de cazare şi 15 curse charter rezervate

George Enescu - valoarea care creează valoare peste ani

George Enescu - valoarea care creează valoare peste ani

02.09.2013, 00:00 320

Festivalul „George Enescu“, cel mai mare eveniment cultural din România din acest an, care a început ieri, aduce hotelierilor din Capitală  7.000 de nopţi de cazare rezervate de organizatori pentru artiştii participanţi, la care se vor adăuga şi camerele luate de turiştii care vin special pentru acest eveniment, potrivit datelor transmise de Oana Marinescu, directorul de comunicare al festivalului. Peste 1.000 de bilete de avion pe curse regulate au fost cumpărate şi vor fi operate 14 curse charter.

Vorbim despre „cel mai puternic brand al Bucureştiului“, a apreciat primarul general Sorin Oprescu în deschiderea evenimentului, în vreme ce directorul artistic al festivalului Ioan Holender a apreciat că vorbim despre „oglinda României“ – unul dintre puţinele evenimente care dau vizibilitate României.

Aproximativ 20.000 de bilete au fost vândute către spectatori din străinătate, număr  în creştere cu 20% faţă de ediţia anterioară din anul 2011. Majoritatea concertelor şi a spectacolelor au loc cu casa închisă. „Anul acesta au fost înregistrate mai multe recorduri de vânzare: timpii de vânzare a abonamentelor, spectacole epuizate în 10 minute de la punerea în vânzare a biletelor individuale, peste 20.000 de bilete vândute individual în două ore“, a declarat pentru ZF Oana Marinescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO