ZF 24

Filialele Electrica vor acoperi eventualul deficit de energie al consumatorilor, dupa liberalizare

02.07.2007, 17:20 15

Filalele Electrica, privatizate sau aflate inca in proprietatea statului, au fost desemnate de catre autoritatea de reglementare drept furnizori de ultima optiune, astfel incat vor asigura alimentarea cu electricitate a consumatorilor ramasi fara furnizor, dupa liberalizarea pietei.
Furnizorii de ultima optiune (FUO) selectati de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sunt Electrica Muntenia Sud, Muntenia Nord, Transilvania Nord, Transilvania Sud, CEZ Vanzare, E.ON Moldova Furnizare, ENEL Electrica Banat si ENEL Electrica Dobrogea.
Aceste companii vor asigura alimentarea cu energie a consumatorilor care nu reusesc sa incheie contracte cu alti operatori, dupa 1 iulie, data la care a fost realizata deschiderea totala a pietei de energie, sau care nu mai au acces la serviciile de furnizare a energiei. Functionarea FUO a fost aprobata printr-un ordin al ANRE, care a intrat in vigoare in 1 iulie.
Tarifele de furnizare a energiei pe baza de ultima optiune difera in functie de nivelul de consum, fiind stabilite de catre ANRE.
Furnizorii de ultima optiune vor indeplini acesta functie in perioada 1 iulie 2007 - 30 iunie 2008 si vor asigura alimentarea cu energie pentru consumatorii din zona de distributie a energiei electrice in care sunt furnizori pentru consumatorii captivi.
Durata maxima a unui contract de furnizare de ultima optiune este de sase luni, iar ANRE va desemna alti FUO la data de 1 iulie a fiecarui an. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO