ZF 24

Filip & Company: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat caracterul deductibil al cheltuielilor şi al TVA generate de ajustările preţurilor de transfer pe care societăţile afiliate le implementează în temeiul contractelor semnate la nivelul grupurilor

Filip & Company: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie...

Autor: Roxana Rosu

25.05.2023, 11:40 4778

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat caracterul deductibil al cheltuielilor şi al TVA generate de ajustările preţurilor de transfer pe care societăţile afiliate le implementează în temeiul contractelor semnate la nivelul grupurilor, în urma unor acţiuni în instanţă ale Filip & Company.

În două cauze ce au vizat impozitul pe profit şi TVA, echipa de litigii formată din George Trantea (partener), Adrian Cristea (senior associate) şi Adrian Zamfir (associate)  a demonstrat că obligaţia ajustării preţurilor practicate de societăţi afiliate la valoarea pieţei este în acelaşi timp şi un drept.

Autorităţile fiscale au analizat mecanismele contractuale de ajustare a preţului pe care o societate din România, parte a unui grup multinaţional, îl datora pentru bunurile obţinute din partea furnizorului afiliat precum şi modalitatea de determinare a preţului pe care îl achita către distribuitorii afiliaţi.

”Această dublă victorie este rezultatul eforturilor de peste 5 ani ale echipei Filip & Company care s-a bucurat în tot acest timp de încrederea clientului şi, la final, de corecta înţelegere a magistraţilor secţiei de contencios a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Soluţiile obţinute sunt de referinţă şi avem convingerea că vor ajuta susţinerea punctelor de vedere ale societăţilor şi în alte dispute, în faţa ANAF sau a instanţelor ”, spune George Trantea, partener şi unul dintre coordonatorii departamentului de Litigii din cadrul Filip & Company.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO