ZF 24

Financial Times, unul dintre cele mai cunoscute ziare de business,o numeşte pe Roula Khalaf, prima femeie editor-şef din istoria de 131 de ani a publicaţiei. Ea a jucat în celebrul film The Wolf of Wall Street. Actualul editor şi-a dat demisia pe neaşteptate

Financial Times, unul dintre cele mai cunoscute ziare de...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

12.11.2019, 16:31 103

Jurnalista Roula Khalaf este prima femeie numită în funcţia de editor-şef a Financial Times, o publicaţie financiară cu o istorie de 131 de ani, după ce Lionel Barber şi-a anunţat demisia, potrivit Reuters.

Barber a anunţat, marţi, că renunţă la funcţia sa de editor-şef, pe care a deţinut-o vreme de 14 ani, în ianuarie 2020. Barber lucrează de 34 de ani la publicaţia deţinută de compania japoneză Nikkei, care, în 2019, avea 1 milion de abonamente plătite, cele online asigurând peste 75% din tiraj.

Khalaf a fost editor adjunct, pe politică externă şi pe Orientul Mijlociu în cele două decenii de când lucrează pentru FT. În ultimii ani a încercat să sporească diversitatea în ceea ce priveşte angajaţii din redacţii şi să atragă mai multe cititoare.

Ca un element insolit, faptul că a lucrat anterior şi pentru Forbes i-a adus un rol minor în filmul regizat de Martin Scorsese "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf of Wall Street".

Khalaf, originară din Liban, va fi, alături de Katharine Viner, de la The Guardian, una dintre puţinele femei într-o funcţie înaltă la o publicaţie majoră din Marea Britanie, dar şi din lume, după ce Jill Abramson şi-a dat demisia de la The New York Times.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO