ZF 24

Financial Times opreste accesul gratuit la continuturile online ale publicatiei pentru utilizatorii neinregistrati

21.03.2010, 13:17 29

Publicatia britanica Financial Times nu va mai permiteutilizatorilor online neinregistrati sa acceseze articolelerealizate de autorii sai pe site-ul FT.com.

In 2007, site-ul a introdus un model de acces ce permiteacititorilor neinregistrati sa acceseze cinci articole pe luna faraplata vreunei taxe, utilizatorii inregistrati avand acces la 25 dearticole. Totusi, dupa ce aceasta politica a adus cititori fidelidispusi sa plateasca pentru articolele citite, FT a decis salimiteze accesul utilizatorilor neinregistrati la un articol peluna si sa incheie prin a opri un astfel de acces.

De asemenea, continutul gratuit oferit utilizatorilorinregistrati a fost redus la 10 articole pe luna. Accesul oferitutilizatorilor care ajung pe site-ul FT.com prin intermediulGoogle, vor avea totusi acces la cinci articole gratuite, prinintermediul programului "First-Click-Free" stabilit de Google cucompaniile media.

Conform paidcontent.co.uk, FT.com spera ca utilizatorii sa continue seinregistreze pe site pentru a avea ce prezenta companiilor depublicitate care cauta un anumit tip de public. In prezentpublicatia online are 1,9 milioane de utilizatori inregistratigratuit si 121.000 de abonati platitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO