ZF 24

Finanţe personale. Încep ultimele strigări pentru dividende de la marile companii listate la Bucureşti. Investitorii mai pot beneficia de dividende de la 10 companii din BET

Finanţe personale. Încep ultimele strigări pentru...

Autor: Tibi Oprea

27.05.2021, 00:08 993

Electrica, Digi Communications, Conpet Ploieşti, Nuclearelectrica şi Romgaz au săptămâna viitoare datele în care investitorii încă pot cumpăra acţiuni pentru a beneficia de dividende cu randamente cuprinse între 2% şi 7,4%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de închidere ale acţiunilor din 25 mai şi a datelor publicate de companii la BVB. O parte din companiile incluse în indicele principal BET al Bursei de la Bucureşti au depăşit perioada în care investitorii mai pot achiziţiona acţiuni pentru a beneficia de dividend.

Au mai rămas 10, care au sau aşteaptă aprobarea acţionarilor pentru distribuirea unor dividende cu randamente de la 1,1% la 15,7%.

Pe de altă parte, Banca Transilvania, TeraPlast Bistriţa şi Purcari Wineries au supus aprobării acţionarilor şi acordarea de acţiuni gratuite prin capitalizarea profiturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO