ZF 24

FintechOS primeşte o finanţare de 60 milioane dolari de la fondurile de investitii Molten Ventures, Cipio Partners şi BlackRock

FintechOS primeşte o finanţare de 60 milioane dolari de...

Autor: Roxana Rosu

30.05.2024, 11:18 526

 

FintechOS, unul dintre cele mai cunoscute start-up-uri tech lansate pe plan local, care administrează o platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a anunţat joi finalizarea unei runde de investiţii Serie BĂ în valoare de 60 de milioane de dolari, condusă de Molten Ventures, Cipio Partners şi BlackRock, alături de investitorii existenţi EarlyBird VC, OTB VC şi Gapminder VC.

Finantarea vine în contextul în care compania a avut o creştere anuală de 40% a afacerilor în 2023 şi de 170% a marjelor operaţionale.  

„Obţinerea acestei investiţii este o dovadă a încrederii pe care investitorii noştri o au în viziunea şi modul nostru de implementare. Creşterea noastră rapidă şi progresele operaţionale reflectă cererea pentru soluţiile noastre de management al produselor financiare de ultimă generaţie”, a declarat Teodor Blidăruş, cofondator şi CEO al FintechOS.  

Anul trecut compania a lansat un program de restructurare, care a prevăzut şi concedieri din România şi de pe alte pieţe, inclusiv a unor oameni tehnici. Concedierile au avut loc pe fondul reducerii numărului de pieţe ţintă, a declarat Blidăruş anterior pentru ZF. „Am restructurat operaţiuni în toate pieţele în care eram. Eram în Germania, eram în Singapore, eram în Polonia, în Spania. (...) Ne-am consolidat poziţia de jucători cheie pe pieţele ţintă, adică reducând numărul de pieţe ţintă şi ajungând practic la a avea patru pieţe principale: zona balcanică, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite.“

Runda de investitii anterioară a fost derulată în 2021, iar în ultimii 3 ani compania a raportat o creştere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienţi precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money şi Vibrant Credit Union în sectoarele bancar şi de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa continentală şi zona Asia-Pacific (APAC).

Cele mai importante pieţe pentru FintechOS sunt Marea Britanie, Europa continentală şi SUA.

„FintechOS se află în prima linie a transformării serviciilor financiare prin intermediul tehnologiei inovatoare. Rezultatele companiei cu bănci şi asigurători importanţi demonstrează o capacitate rară de a produce schimbări semnificative în cadrul acestor organizaţii”, a afirmat Vinoth Jayakumar, partener la Molten Ventures.

Pe plan local, în ultimii cinci ani FintechOS a lucrat cu principalele instituţii financiare, printre care BRD – Groupe Société Générale, CEC Bank, Banca Transilvania şi OMNIASIG Vienna Insurance Group.

” România şi toată Europa de Sud-Est au un potenţial enorm. Instituţiile financiare din această regiune au nevoie de furnizori de tehnologie care să le ajute în modernizarea sistemelor de tip core banking, pentru a dezvolta produse financiare competitive, a reduce costurile şi a atrage şi loializa mai mulţi clienţi. Avem în plan să alocăm fonduri pentru a sprijini clienţii din România şi din regiune să migreze către ultima versiune a platformei, FintechOS 24, recunoscută de analişti de top din industrie, inclusiv Celent şi Gartner”, a explicat Teodor Blidăruş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24