ZF 24

Fiscul deruleaza un proiect de 7,3 mil. de lei pentru eficientizarea colectării

Fiscul deruleaza un proiect de 7,3 mil. de lei pentru...

Autor: Claudia Medrega

08.08.2013, 21:40 459

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală deruleaza un proiect de 7,3 mil. lei (1,8 mil. euro, fără TVA) pentru eficientizarea sistemului de colectare a veniturilor prin îmbunătăţirea relaţiei dintre Fisc şi contribuabili. Proiectul urma să fie finalizat în toamna acestui an, insa termenul a fost prelungit pana in 2015.

Cea mai mare parte din valoarea proiectului, respectiv 6,2 mil. lei, provine din Fondul Social European, iar un†milion de lei reprezintă cofinanţarea eligibilă a ANAF.

Proiectul „Dezvoltarea unui parteneriat viabil între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi beneficiarii direcţi ai serviciilor furnizate de aceasta – premisă a eficientizării sistemului de colectare a veniturilor publice“ a început la sfârşitul lunii octombrie 2011 şi a avut un orizont de timp de 24 de luni.

Proiectul are ca scop „crearea unui mecanism decizional consultativ pentru activitatea de administrare a veniturilor publice prin dezvoltarea şi implementarea unei analize a componentei relaţionale contribuabil – administraţie fiscală, conştientizarea şi educarea fiscală a contribuabililor şi elaborarea şi dezvoltarea noilor proceduri şi a instrumentelor de comunicare în vederea eficientizării relaţiei cu contribuabilul“.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.08.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO