ZF 24

Fiscul face primele verificări ale averilor mari în 2012

 Fiscul verifică primele averi mari în 2012

Autor: Marius Radu - Mediafax

20.02.2011, 12:39 29

Primele verificări ale persoanelor cu venituri mari vor avea locanul viitor, întrucât pentru analiză sunt necesare declaraţiile devenit pe anul 2011, a declarat pentru Mediafax secretarul de statîn Ministerul Finanţelor Dan Lazăr.

"Ca şi modalitate de verificare, nu se poate face înainte de anulviitor, pentru că declaraţiile de venit pe acest an le vom avea ladispoziţie numai din 2012", a spus Lazăr.

Oficialul Ministerului Finanţelor a reiterat că normele de aplicarea legislaţiei privind verificarea persoanelor cu venituri mari vorfi finalizate până la sfârşitul lunii februarie.

Guvernul va asigura până la finele lunii martie necesarul depersonal pentru departamentul din ANAF care va verifica persoanelecu venituri mari, structura urmând să devină operaţională până înaugust, reiese din scrisoarea de intenţie convenită cu FMI.

Executivul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fiziceale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000 lei sumeledeclarate vor plăti impozit de 16% aplicat la diferenţa dintre celedouă valori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO