ZF 24

Fitbit a lansat oficial tracker-ul Charge 5 pe plan local: România este o piaţă cheie pentru noi

Michael Maier, head of Fibit Central Europe

Michael Maier, head of Fibit Central Europe

Autor: Ioana Nita

22.09.2021, 09:00 154

Fitbit, parte din gigantul american Google, care are echipă de dezvoltare software pe plan local, a lansat oficial ieri în România noul tracker de monitorizare a sănătăţii şi activităţii fizice din gama Charge - Charge 5, care va fi disponibil din data de 27 septembrie la un preţ recomandat de 899 lei. Până atunci, tracker-ul Charge 5 poate fi pre-comandat online pe Fitbit.com şi la partenerii locali autorizaţi printre care se numără eMAG, Altex, Flanco, Media Galaxy, iar preţul include şi 6 luni de abonament gratuit pentru serviciul Fitbit Premium.

„România este o piaţă cheie pentru noi. Românii sunt foarte deschişi către tehnologie - vedem cum piaţa locală de wearables creşte, are un ritm de creştere comparabil cu cel din ţările din vestul Europei, unde se situează la 30-32%”, a declarat pentru ZF Michael Maier, head of Fibit Central Europe. El a fost prezent în România la evenimentul de lansare al tracker-ului Charge 5 pe plan local.

Modele Charge sunt cele mai vândute trackere Fitbit, de la lansarea primului model în 2014 şi până acum fiind comercializate peste 40 milioane de unităţi în întreaga lume. Modelul Charge 5 este a şasea generaţie Fitbit Charge, noua versiune venind cu o serie de funcţionalităţi complexe care le oferă utilizatorilor o imagine completă asupra condiţiei fizice, a nivelului de stres, a sănătăţii inimii şi calităţii somnului, precum şi a bunăstării generale.

Printre caracteristicele noi ale tracker-ului Charge 5 se numără integrarea unui senzor EDA (electrodermal activity), ce măsoară răspunsul corpului la stres prin înregistrarea până şi a celor mai mici modificări ale glandelor sudoripare. Astfel, utilizatorii vor putea vedea afişat în aplicaţia Fitbit un „scor de management al stresului” după care să se ghideze zilnic.

Totodată, Fitbit Charge va integra şi aplicaţia ECG, utilizatorii urmând să aibă astfel posibilitatea de a detecta fibrilaţia atrială (FibA) - cea mai frecventă afecţiune a ritmului cardiac din lume. Fitbit Charge 5 monitorizează ritmul cardiac 24/7 şi oferă notificări atunci când utilizatorii se află peste sau sub limitele normale înregistrate de regulă pentru corpul lor.

Alături de gestionarea sănătăţii cardiace, Charge 5 oferă şi o vedere holistică asupra altor indicatori cheie ai sănătăţii şi stării generale de bine prin dashboard-ul „Metrici de sănătate” din aplicaţia Fitbit. Acesta include informaţii despre rata de respiraţie, variaţia temperaturii pielii şi a nivelului de oxigen din sânge (SpO2). În versiunea premium a aplicaţiei, utilizatorii pot urmări pe termen lung tendinţele şi limitele personale.

Mai mult, în aplicaţia Fitbit sunt disponibile instrumentele de analiză a somnului ce sunt recunoscute pentru acurateţea lor precum scorul de somn, stagiile de somn şi alarmele inteligente SmartWake. Membrii Premium primesc, de asemenea, o analiză mai detaliată şi îndrumări personalizate pentru a îmbunătăţi calitatea orelor de odihnă.

În plus, prin serviciul Fitbit Premium, utilizatorii au acces la peste 300 de sesiuni de meditaţie şi mindfulness de la branduri şi experţi mondiali, precum “Metoda Ten Percent Happier” şi “Mindful Method by Deepak Chopra” şi acces la conţinut din cadrul aplicaţiei Calm - aplicaţie specializată în somn, meditaţie şi relaxare.

Nu în ultimul rând, prin intermediul Fitbit Premium, utilizatorii vor avea acces şi la „Daily Readiness”, o funcţionalitate prin intermediul căreia vor primi în fiecare dimineaţă un scor bazat pe gradul fizic de epuizare, variaţia ritmului cardiac (HRV) şi somnul recent.Totodată, aceştia vor primi şi sugestii, de exemplu un obiectiv recomandat pentru numărul de „Minute Active”, împreună cu antrenamente sau programe regăsite în cadrul serviciul Premium. De asemenea, Charge 5 include şi un sistem GPS încorporat, 20 de tipuri de antrenamente, recunoaşterea automată a exerciţiilor şi o estimare a V02 max. În plus, prin intermediul Premium, utilizatorii Fitbit Charge 5 vor putea accesa peste 200 de antrenamente de la antrenori certificaţi şi programe populare precum Daily Burn, barre3, obé şi noile antrenamente de la LES MILLS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO