ZF 24

Flamingo negociaza stergerea unor datorii de 4,5 milioane de euro

Flamingo negociaza stergerea unor datorii de 4,5 milioane de euro
18.11.2009, 12:56 16

Retailerul electroIT Flamingo a anuntat ca deruleaza in prezentnegocieri cu principalii furnizori inactivi pentru restructurareadatoriilor, sperand sa obtina stergerea unor datorii in valoare de20 de milioane de lei (aproximativ 4,5 milioane de euro).

"Avem o cooperare stransa cu furnizorii activi pentru a asigura oaprovizionare buna in varful sezonului", mentioneaza reprezentantiiFlamingo in comunicatul remis Bursei de Valori Bucuresti.

In acelasi timp compania a semnat un acord cu banca finantatoareING pentru restructurarea unor datorii aferente unei linii definantare de 17,5 milioane de euro.
electrocasnice Flamingo International a anuntat o scadere de 53,6%a vanzarilor in al treilea trimestru al anului, la 81,9 milioane delei (19,3 milioane de euro), continuand declinul inregistrat inprima jumatate de an.

Scaderea a fost accentuata de renuntarea treptata la activitatilede wholesale, care reprezentau in trimestrul trei al anului trecutaproximativ 40% din cifra de afaceri.
Pe intreg parcursul primelor 9 luni ale anului Flamingo ainregistrat o cifra de afaceri de 269 milioane de lei (63,7milioane de euro), cu 48% mai putin decat in acelasi interval din2008.

Totodata, datoriile aferente primelor noua luni au crescut de patruori, la 62,4 milioane de lei ( 14,8 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO