ZF 24

Florin Căpăţână, Director Dezvoltare Durabilă şi Relaţii Instituţionale Carrefour Romania: Aşteptăm să ni se explice cum ajungem la 51% legume-fructe româneşti în afara sezonului

Florin Căpăţână, Director Dezvoltare Durabilă şi...

Autor: Roxana Rosu

17.10.2016, 11:08 935

Suntem pregătiţi pentru martie 2017, când intră în vigoare legea cu 51% produse româneşti în magazine, dar aşteptăm să ni se explice cum se va ajunge la acest deziderat în afara sezonului,a declarat Florin Căpăţână, Director Dezvoltare Durabilă şi Relaţii Instituţionale Carrefour Romania la ZF AGRIBUSINESS 2016.

" Am avut nişte contorsionări cu autorităţile, pe legislaţie. Plus o lămurire privind definirea produselor proaspete şi neproaspete. Producătoriii de legume şi fructe sunt foarte fragmentaţi. Ei se pot asocia, dar evită. Şi aşa ar putea livra cantitatea cerută de marile lanţurile de magazine"

Am avut bătălii legată de zona legislativă, despre etichetarea la lapte. Dar reuşim să avem produse româneşti în magazine.

Dar există o sezonalitate. Procentul de produse româneşti va începe să scadă în lunile următoare, dar în sezon peste 70% din produse sunt româneşti .

În ultimii 14 ani am avut 340 de contracte comerciale cu furnizorii de legume-fructe mai ales. Am avut 1400 furnizori activi de fructe şi legume în ultimii 14 ani. Există o tendinţă de a avea tot mai mulţi producători români care cultivă suprafeţe importante. Vrem să lucrăm cu cei care ne pot livra cantitatea mare cerută de aceste lanţuri.

Din 1990 cantitatea de roşii produse s-a redus şi de aceea există momente când avem roşii  de import.

Am făcut parteneriate la Cluj, Iaşi, Focşani, Ialomiţa, pentru a avea produse la nivelul dorit. Avem parteneriate vechi de 9 ani, pe legume, salate, fructe, etc şi businessul local a crescut odată cu noi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO