ZF 24

Florin Cîţu: 32.000 de firme au aplicat pe platforma IMM Invest. Primele contracte vor fi semnate săptămâna viitoare

Florin Cîţu: 32.000 de firme au aplicat pe platforma...

Autor: Otilia Serescu

30.04.2020, 18:56 369

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a afirmat, joi, în şedinţa de Guvern, că un număr de 32.496 s-au înscris în programul IMM Invest, iar primele contracte vor fi semnate săptămâna viitoare.

„Vin cu un up-date al programului IMM Invest. 32.496 de IMM-uri aplicat, iar 1.690 au ajuns la bănci cu cererile. Primele contracte vor fi semnate săptămâna viitoare”, a spus Cîţu, în şedinţa de Guvern.

„E nevoie de aceste credite pentru IMM-uri”, a punctat premierul Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern, legat de acest subiect.

Portalul imminvest.rowww.imminvest.ro a fost deschis pentru aplicantii IMM marţi la ora 9.00.

Încă din primele minute de la deschiderea aplicaţiei, un număr impresionant de IMM -uri au accesat programul, astfel la ora 9.30 peste 6200 de utilizatori erau înregistraţi în diferite etape de înscriere în aplicaţie, iar peste 2.600 de aplicanţi finalizaseră cu succes înscrierea.

Fondul de garantare le semnalează solicitantilor ca exista posibilitatea ca, in unele cazuri, sa apara o intarziere a raspunsurilor in completarea campurilor aplicatiei, cum ar fi confirmarea crearii user-ului si a parolei, sau a transmiterii mesajului de confirmare a inscrierii. Din cauza unor configurari tehnice aferente domeniilor YAHOO şi FREEMAIL.HU, mesajele transmise de aplicatia IMM Invest către adresele de e-mail din aceste domenii pot ajunge cu intarziere, dar cei care se gasesc in aceasta situatie trebuie să ştie ca aceste aspecte de ordin tehnic nu vor afecta inscrierea in program.

Garantia FNGCIMM SA - IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.

FNGCIMM SA - IFN colaboreaza cu 27 institutii financiare in baza unor conventii de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO