ZF 24

Florin Filote, fost manager în cadrul eMAG şi Pigu Hobby Hall Group – cel mai mare grup de e-commerce din ţările baltice, a preluat funcţia de director general pentru operaţiunile Remix by ThredUp din Europa

Florin Filote, fost manager în cadrul eMAG şi Pigu...

Autor: Ioana Niţă

20.05.2024, 17:15 162

Remix Global EAD, parte a companiei americane ThredUp Inc. – unul dintre cei mai mari jucători din industria de revânzarea a articolelor de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii, l-a recrutat pe Florin Filote pentru poziţia de managing director ale operaţiunilor din Europa. El îl va înlocui pe Dan De Meyer, care face parte din ThredUp din 2010 şi care, cel mai recent, a condus timp de doi ani afacerile internaţionale ale companiei.

“De la intrarea pe piaţă în 2021, am făcut progrese extraordinare în creşterea afacerillor noastre europene, mai mult decât dublându-ne veniturile şi <<evanghelizând>> industria second-hand în Europa Centrală şi de Est. Echipa a făcut o treabă incredibilă, punând baze solide pentru viitor şi sunt încrezător că experienţa vastă în marketplace a lui Florin şi pasiunea lui pentru circularitate îl fac liderul ideal pentru a declanşa inovaţia şi creşterea pe piaţa europeană second-hand, care, potrivit proiectelor GlobalData vor ajunge la 90 de miliarde de dolari până în 2028”, a declarat James Reinhart, CEO şi cofondator, ThredUp.

Cu aproape două decenii de experienţă în retail şi e-commerce, cu accent pe construirea şi creşterea business-urilor de tip marketplace, Florin Filote va conduce operaţiunile de business ale Remix, care în prezent îşi desfăşoară activitatea în nouă ţări din Europa Centrală şi de Est, printre care şi România.

“ThredUp este de multă vreme un pionier în resale şi sunt onorat să mă alătur unei echipe atât de talentate şi să-mi aduc contribuţia la operaţiunile lor deja prospere pe plan european. Cu accent pe susţinerea creşterii şi inovaţiei, sunt optimist cu privire la oportunităţile care se întrevăd pe pieţele europene şi globale. Cred că, oferindu-le  consumatorilor posibilitatea să facă alegeri de cumpărare mai sustenabile şi revoluţionând industria de retail, cred că putem crea un viitor răsunător atât din punct de vedere economic, cât şi responsabil cu mediul înconjurător”, a spus Florin Filote, director general pentru Europa în cadrul ThredUp.

Înainte de a se alătura ThredUp, Florin Filote a deţinut mai multe funcţii de conducere în cadrul liderului de e-commerce din ţările baltice şi Finlanda - Pigu Hobby Hall Group, unde a ocupat funcţia de Group Transformational CEO şi Interim Chief Revenue Officer. Anterior, timp de şapte ani a gestionat strategia şi implementarea Marketplace şi a vânzărilor B2B în cadrul eMAG – cel mai mare retailer online din România şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de e-commerce din regiune.

Experienţa sa include şi alte roluri de senior leadership ce ţin de comerţul modern şi bunurile ambalate de larg consum. Filote a absolvit mai multe programe de executive la Harvard Business School şi deţine o licenţă în Ştiinţe în Management şi un master în Ştiinţe Economice, ambele de la Universitatea Transilvania din România, precum şi o diplomă în informatică la Colegiul Grigore Moisil.