ZF 24

Fondatorii hotelului-restaurant La Castel din Iaşi investesc jumătate de milion de euro în dezvoltarea complexului

Fondatorii hotelului-restaurant La Castel din Iaşi...

Autor: Ramona Cornea

25.12.2019, 00:03 1227

Hotelul - restaurant La Castel, situat la şapte kilometri de oraşul Iaşi, va veni cu un nou concept anul viitor – o grădină acoperită unde clienţii pot veni atât vara, cât şi iarna. Conceptul va fi rezultatul unei investiţii de 500.000 de euro şi va fi un factor de atracţie şi de diferenţiere pentru business, după cum spune Robert Rădeanu, unul dintre acţionarii La Castel şi fiul fondatorilor afacerii.

”În perioada rece, scad vânzările în zona a la carte, dar cresc în zona de livrări, adică chiar dacă nu mai vin la restaurant, oamenii comandă mâncare acasă. Astfel, noi vrem să facem o grădină acoperită, să fie cea mai mare grădină din ţară, cu panouri de sticlă retractabile pentru ca vara clienţii să beneficieze de tot ce înseamnă căldură şi natură, iar iarna să fie încălzită de un şemineu. Practic, încercăm să creăm un punct de diferenţiere şi un factor de atracţie. O investiţie de genul ăsta, despre care noi credem că se va ridica la 500.000 de euro, cred că va crea un punct de atracţie pentru toată lumea care vine la Iaşi”, a explicat Robert Rădeanu.

Mai mult de 1.000 de persoane au confirmat pentru petrecerea de Revelion organizată de La Castel. Organizarea de evenimente reprezintă 55% din veniturile înregistrate anual de companie. În 2018, compania a avut o cifră de afaceri de peste 17 milioane de lei, circa 3,6 milioane de euro. Pentru anul 2019, compania va înregistra o creştere între 5 – 7% a cifrei de afaceri, după cum spune Robert Rădeanu.

Business-ul La Castel va aplica pentru un proiect prin fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru a dubla capacitatea de cazare a hotelului. În prezent, hotelul are 32 de camere, dintre care patru apartamente.

”Vrem să ne dublăm capacitatea de cazare. Avem un proiect prin fonduri europene pe care urmează să îl depunem, este 100% pregătit. Este un proiect 5 milioane de euro care este conceput să aducă plusvaloare acestui complex şi să întregească toată povestea, să facă business-ul să fie mult mai rentabil în fiecare perioadă a anului”, explică Robert Rădeanu.

În prezent, businessul are 110 de angajaţi, dar în sezonul care începe în luna mai şi se termină în octombrie au 180 de angajaţi. Robert Rădeanu afirmă că întâmpină dificultăţi în recrutarea personalului şi dă drept exemplu postul de şef de sală pentru restaurant, poziţie pentru care a căutat un candidat timp de şase luni.

Pentru a rezolva criza de forţă de muncă din piaţă, planurile acţionarului La Castel vizează deschiderea unei academii de ospătari şi bucătari care, spune el, o să ajute la creşterea businessului la nivel de servicii şi o să educe personalul din piaţă.

În urmă cu nouă ani, Constantin şi Carmen Rădeanu au cumpărat un teren la un preţ mic, de circa 120.000 de euro, pentru că au sesizat po­ten­ţial în clădirea pără­si­tă care a fost în trecut un cămin de ne­familişti. Astăzi, după o investiţie de mai bine de 2 mi­lioane de de euro, la hotelul-restau­rant La Castel vin anual circa 360.000 de cli­enţi, turişti din ţară, dar şi din străinătate. Complexul La Castel este administrat de fir­ma Euro Market Junior, iar Constantin Rădeanu, ini­ţia­to­rul businessului, deţine, pe lângă La Castel, şi Complexul Comercial E-gros din Iaşi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO