ZF 24

Fondul de acţiuni BT Index Romania-ROXT a vândut titluri de 219.000 lei la Banca Transilvania

Fondul de acţiuni BT Index Romania-ROXT a vândut...

Autor: Ioana Tudor

05.01.2015, 13:03 727

Fondul mutual de investiţii BT Index Romania-ROXT, administrat de BT Asset Management şi care investeşte în acţiuni, a vândut 116.015 titluri la Banca Transilvania (simbol bursier TLV) pentru suma de 219.300 lei (circa 50.000 euro).

Tranzacţia a fost realizată pe 30 decembrie, la preţul de 1,89 lei/unitate, cu 1% peste preţul la care au deschis acţiunile TLV ultima şedinţă de tranzacţionare de anul trecut.

BT Index Romania ROTX investeşte predominant în acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti, iar cel puţin 75% din activele fondului urmăresc să reproducă indicele ROTX (Romanian Traded Index) de la BVB. Indicele ROTX cuprinde acţiunile a nouă companii, respectiv Fondul Proprietatea, Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Bursa de Valori Bucureşti, Erste Bank Group, Banca Transilvania, Transelectrica şi BRD SocGen. La finele lunii decembrie, BT Index Romania ROTX avea active nete de 29,4 milioane de lei.

Banca Transilvania a încheiat anul 2014 cu un plus de 15,6%, avans susţinut de reluarea programului de răscumpărări, precum şi de anunţul privind intenţia băncii de a cumpăra Volksbank România. Doar în ultimele două săptămâni ale anului trecut, titlurile TLV au avansat cu 12%.

Acţiunile Băncii Transilvania se tranzacţionează astăzi pe bursă în scădere cu 0,7%, la preţul de 1,894 lei/unitate. La această cotaţie, banca are o capitalizare de 4,9 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO