ZF 24

Fondul de investiţii Abris Capital Partners şi Ioan Tecar bifează o investiţie de 20 mil. euro într-o nouă unitate de producţie a hârtiei la Dej

Fondul de investiţii Abris Capital Partners şi Ioan...

Autor: Laurentiu Cotu

24.06.2016, 13:03 747

Compania Metalicplas Distribution, membră a Pehart Tec Grup, controlat de fondul de investiţii Abris Capital Partners şi omul de afaceri Ioan Tecar din Dej, a finalizat o investiţie de 90 mil. lei (peste 20 mil. euro), ce a presupus punerea în funcţiune a unei noi unităţi de producţie a hârtiei tissue şi a produselor din hârtie. Proiectul a fost derulat în perioada 2012–2015 pe platforma industrială a municipiului Dej, fiind susţinut printr-un ajutor de stat de 43,6 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro).

’’Prin acestă linie de producţie pusă în funcţiune la Dej, PehartTecGrup a creat noi locuri de muncă, fiind angajate peste 100 de persoane, cărora li s-au încheiat contracte de muncă pe perioadă nedeterminată. Investiţia totală se ridică la 90 de milioane de lei’’, a declarat Ioan Tecar, fondatorul grupului de companii MG-Tec din Dej.

Proiectul a constat în construirea unei hale de producţie cu o suprafaţă totală de 9.336 mp, achiziţionarea unei maşini de fabricat hârtie tissue cu o capacitate de 82 tone pe zi, asamblarea şi punerea în funcţiune a unei instalaţii de fabricat hârtie igienică şi prosoape de bucătărie cu o capacitate de producţie de 12.000 de tone pe an, punerea în funcţiune a unei linii de fabricare batistuţe şi a unei linii de fabricare a serveţelelor, achiziţionarea aparaturii de laborator şi a altor instalaţii tehnice. La Dej mai funcţionează în prezent încă două linii de producţie a hârtiei tissue, cu o capacitate totală de 180 de tone pe zi, dar şi două linii de converting a hârtiei, cu o capacitate totală de 20.000 de tone pe an. Totodată, grupul Pehart Tec deţine o fabrică şi la Petreşti Alba, cu o capacitate totală de producţie de 160 de tone de hârtie pe zi, respectiv 10.000 de tone pe an pentru linia de converting.

Fabrica de hârtie Pehart Tec produce prosoape de bucătărie, hârtie igienică, batiste, şerveţele care ajung în marile lanţuri de magazine (Lidl, Auchan, Profi, Metro, Cora) sau sunt comercializate prin intermediul distribuitorilor. Compania exportă o parte din producţie în Grecia, Ungaria, Bulgaria, Germania şi Serbia, conform unor informaţii anterioare.

Pehart Tec Grup cuprinde patru companii (Samus Construcţii, Metalicplas Impex, Metalicplas Distribution şi Pehart Tec) cu activităţi de producţie şi comercializare a hârtiei şi a produselor din hârtie. Pentru acest an, a fost bugetată o creştere de peste 30% a afacerilor faţă de anul trecut, când s-a realizat o cifră de afaceri totală de 437 mil. lei (circa 97 mil. euro), potrivit unor informaţii furnizate anterior de oficialii Pehart Tec Grup.

Pachetul majoritar de acţiuni a celor patru companii care fac parte din Pehart Tec Grup a fost vândut anul trecut de Ioan Tecar fondului de investiţii Abris Capital Partners. Intrarea în businessul cu hârtie construit de Ioan Tecar a fost al şaselea deal pe care fondul de private equity Abris l-a realizat în România, după mai multe achiziţii pe piaţa de curierat.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO