ZF 24

Fondul de investiţii ceh Penta Invesments, care a cumpărat reţeaua Sensiblu, atacă piaţa românească cu un nou brand: Dr. Max ia locul farmaciilor Punkt. Dr. Max are 2.100 de farmacii în Europa, în Cehia, Slovacia, România, Polonia

Farmacii Dr. Max în locul unei farmacii Punkt în Crângaşi, sectorul 6 din Bucureşti şi o altă unitate la Gara de Nord

Farmacii Dr. Max în locul unei farmacii Punkt în Crângaşi, sectorul 6 din Bucureşti şi o altă unitate la Gara de Nord

Autor: Georgiana Mihalache

10.02.2020, 19:25 1433
Retailul farma are un nou brand de farmacii – Dr. Max, aflat în portofoliul Penta Invesments, un fond de investiţii ceh care în decembrie 2017 a cumpărat farmaciile Sensiblu şi Punkt. Două farmacii Punkt au fost rebranduite sub noul nume în Bucureşti, potrivit datelor ZF.

Pe piaţa locală, A&D Pharma era prezentă cu două branduri – Sensiblu şi Punkt (brand din segmentul low cost, pe care au mizat mai mulţi operatori din piaţă la rândul lor).

Dr. Max, brandul de retail al Penta Investments, are 2.100 de farmacii în Europa, fiind prezent în Cehia, Slovacia, România, Polonia, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Înainte de preluarea farmaciilor din grupul A&D Pharma, Penta deţinea 1.300 de unităţi la nivel european, din informaţiile companiei, astfel că mutarea pe piaţa locală a reprezentat un pariu semnificativ pentru investitorii cehi. Italia, Serbia şi Bulgaria se află pe lista ţărilor cu potenţial pentru grupul Penta.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO