ZF 24

Fondul monetar urca activele Raiffeisen Asset Management la 250 mil. lei

07.05.2009, 15:31 52

Activele gestionate de societatea de administrare a investitiilor Raiffeisen Asset Management, membra a grupului austriac bancar Raiffeisen, au atins pragul de 250 mil. lei in prezent. Compania administreaza patru fonduri monetare: fondul monetar Raiffesen Monetar, fondul cu capital protejat Raiffeisen Confort, fondurile de actiuni Romania Actiuni si Prosper, fondul diversificat Raiffesen Benefit si un fond inchis-Raiffeisen Strategii Valutare.

Cresterea a fost generata in principal de fondul Raiffeisen Monetar, ale carui active au depasit 140 mil. lei in prezent, valoare dubla comparativ cu cea inregistrata la finalul lunii martie.

"Cresterea activelor a fost determinata de caracteristicile produsului, precum si de modul profesionist in care forta de distributie a Raiffeisen Bank promoveaza catre clienti avantajele fondului. Scaderea ratelor dobanzilor in ultimele saptamani nu a influentat in aceeasi masura randamentul fondului, pentru ca multe dintre plasamente acestuia fusesera fixate anterior la dobanzi inalte, astfel incat investitorii au avut de castigat”, a declarat Mihail Ion, presedintele societatii.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO