ZF 24

Fondul Spearhead International a luat 1.680 de hectare de teren în Teleorman

Fondul Spearhead International a luat 1.680 de hectare de...

Autor: Gabriel Razi

09.04.2014, 00:05 1662
Compania Agrinatura Nanov, controlată de fondul de investiţii britanic Spearhead International, a preluat controlul asupra 1.680 de hectare de teren arabil în judeţul Teleorman prin preluarea acţiunilor firmelor Agronica, Agritac şi a activelor de la Moara Voievoda.
 
Toate cele trei firme sunt controlate indirect de firma italiană Cornucopia Investimenti şi reprezentate de Raffela Bertoli şi Giovanna Acetti. „Aceste afaceri au terenul în cea mai mare parte în arendă pe o rază de 15 kilometri în jurul opera­ţiunilor pe care Agrinatura le are în judeţul Tele­or­man“, se arată într-un anunţ postat pe site-ul com­paniei. Spearhead nu a făcut publice datele financiare ale tranzacţiei.
 
Valoarea de piaţă a 1.680 de hectare în arendă în judeţul Teleorman se ridică la aproximativ 4 mil. euro, potrivit calculelor ZF. Tranzacţia este prima anunţată de britanici în România în ultimele 21 de luni după ce anterior ei au preluat 3.000 de hectare în judeţul Dolj. Spearhead exploatează în prezent pe piaţa locală 17.700 de hectare, suprafaţă în scădere uşoară faţă de acum doi ani.
 
 
Terenurile de 17.700 de hectare ale Spearhead au o valoare de piaţă de aproximativ 70 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF ce au în vedere o cotaţie medie de 4.000 de euro pe hectar.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO