ZF 24

Ford cere tuturor angajaţilor să fie vaccinaţi împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie

Ford cere tuturor angajaţilor să fie vaccinaţi...

Autor: Andrei Şerbănescu

07.11.2021, 08:42 165

Ford Motor Company a informat aproximativ 32.000 de angajaţi cu privire la obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie, scrie Business Insider.

Politica, raportată pentru prima dată de CNBC, a fost anunţată într-un mesaj către angajaţi în această săptămână. Potrivit companiei, peste 84% dintre salariaţi sunt deja vaccinaţi. Cei care nu reuşesc să se vaccineze până la noul termen limită anunţat vor fi plasaţi în concediu fără plată de până la 30 de zile.

„Sănătatea şi siguranţa forţei noastre de muncă rămân prioritatea noastră”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ford, Monique Brentley, potrivit sursei citate.

Mandatul nu se aplică pentru mai mult de 50.000 de angajaţi Ford, care sunt reprezentaţi de United Auto Workers. În cele din urmă, acest grup va fi supus, cel puţin, cerinţei privind vaccinul sau testarea săptămânală, dezvoltată de Administraţia pentru Securitate şi Sănătate Ocupaţională.

„Poziţia UAW (United Auto Workers) este şi a fost aceea că încurajăm cu tărie toţi membrii să se vaccineze, dar înţelegem că există motive precum sănătatea şi religia pentru care oamenii trebuie să renunţe la vaccin”, a declarat pentru Insider Brian Rothenberg, purtătorul de cuvânt al UAW. Se estimează că 56.000 de angajaţi Ford fac parte din sindicat, a spus el, deşi numărul fluctuează.

Politica companiei o aduce în conformitate cu cerinţa administraţiei Biden, anunţată în septembrie, potrivit căreia contractorii federal guvernamentali vor fi nevoiţi să se vaccineze până la începutul lunii decembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO