ZF 24

Ford România opreşte producţia şi în decembrie, pentru a patra lună la rând

Ford România opreşte producţia şi în decembrie,...
29.11.2013, 10:28 741

Uzina de la Craiova continuă să-şi ajusteze producţia în funcţie de cererea scăzută din piaţă şi opreşte atât producţia de maşini cât şi cea de motoare pentru şapte zile lucrătoare în decembrie.

“Ca răspuns la situaţia precară a pieţei europene, Ford România continuă să-şI ajusteze volumele de producţie la uzina de la Craiova în luna decembrie. Putem confirma oprirea producţiei de vehicule şI motoare timp de 7 zile, în perioada 12-20 decembrie. Începând cu data de 23 decembrie fabrica va fi închisă ca urmare a sărbătorilor de iarnă, urmând să reia activitatea în data de 6 ianuarie pentru secţia de motoare, respectiv 8 ianuarie pentru cea de vehicule. Conform Contractului Colectiv de Muncă în timpul zilelor de întrerupere angajaţii vor fi plătiţI cu 80% din salariul de bază”, au spus oficialii Ford.

În total, în luna decembrie uzina va lucra efectiv între 2 şi 12 decembrie, timp de 9 zile lucrătoare, în care se vor produce efectiv 3.330 de maşini şi 9.000 de motoare.

În luna noiembrie uzina motoare a fost oprită pentru opt zile lucrătoare, iar cea de maşini 13 zile lucrătoare.

Uzina de la Craiova a pierdut în trimestrul patru al acestui an producţia de maşini din apoape două luni prin oprirea asamblării de vehicule B-Max, la care se adaugă aproape încă o lună prin oprirea producţiei la motoare.

Anterior, Ford a mai oprit producţia de maşini pentru 7 zile în septembrie şi 13 zile în octombrie. în total, Ford va opri producţia pentru 42 de zile lucrătoare, 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO