ZF 24

Formula 1 nu va folosi niciodata vehicule electrice. Stefano Domenicali, preşedintele şi directorul F1 critică decizia politicienilor de a reduce în totalitate emisiile până în 2035: „Este posibil să se ajungă la zero emisii fără a schimba motoarele sau a arunca maşinile existente”

Formula 1 nu va folosi niciodata vehicule electrice....

Autor: Andrei Şerbănescu

20.02.2023, 13:32 650

Formula 1 „nu va folosi niciodată vehicule electrice", a declarat Stefano Domenicali, preşedintele şi directorul general al grupului, într-un interviu publicat duminică de ziarul italian Il Sole 24 Ore, relatează Bloomberg.

Pentru a contribui la reducerea emisiilor, F1 dezvoltă un tip de benzină cu emisii zero care „ar putea fi folosită şi de avioane şi nave", a spus Domenicali. 

Succesorul lui Bernie Ecclestone i-a criticat pe politicieni pentru că au stabilit obiective imposibile de tranziţie energetică şi pentru că au o abordare ideologică faţă de spectrul vehiculelor electrice, care a devenit „o dogmă incontestabilă". 

„Este posibil să se ajungă la zero emisii fără a schimba motoarele sau a arunca maşinile existente", a declarat Domenicali pentru ziar.

Săptămâna aceasta, Parlamentul European a semnat un acord încheiat cu statele membre anul trecut, care le cere producătorilor auto să atingă un obiectiv de emisii zero până în 2035 şi să reducă nivelul de poluare cu 55% în acest deceniu.

Achiziţionată în 2017 de compania americană Liberty Media Corp. printr-o tranzacţie de 4,4 miliarde de dolari, Formula 1 a demarat sub conducerea lui Domenicali un plan pentru a-şi extinde atât popularitatea, cât şi aria de acoperire geografică, în special în SUA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO