ZF 24

Fostii angajati ai Tractorul Brasov isi vor primi salariile in maxim 2 saptamani

05.07.2007, 17:19 23

Angajatii disponibilizati ai uzinei Tractorul Brasov, peste 1.900 de persoane, isi vor primi salariile restante in cel mult doua saptamani, ca urmare a vanzarii activului principal al Platformei industriale, iar in zece zile va fi finalizat contractul de vanzare-cumparare cu castigatorul licitatiei.
Cei 1.924 de salariati disponibilizati urmeaza sa primeasca restantele salariale din anii 2006 si 2007, in suma totala de 16 milioane de lei, a declarat, astazi, intr-o intr-o conferinta de presa, Andrei Cionca, reprezentant al Casei de Insolventta Transilvania, lichidatorul uzinei.
"Pe lista de prioritati se afla plata catre salariati si catre toti creditorii societatii si vor fi achitate in proportie de 100% pana in luna septembrie", a spus Cionca.
Sumele restante pe anul 2006 se ridica la suma de 4,1 milioane lei, iar cea pe anul 2007 la 12 milioane lei (circa 3,82 mil. euro), reprezentand salarii restante, salarii compensatorii si sporuri. Cu prioritate, vor fi platite restantele din anul in curs, in urma primei licitatii, urmand ca restantele de anul trecut sa fie achitate catre fostii angajati la prima distribuire de sume la care vor lua parte toti creditorii societatii. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO