ZF 24

Fostii proprietari care au devenit actionari la Transelectrica pot vinde titlurile peste 6 luni

09.07.2007, 15:13 21

Fostii proprietari de imobile care nu au putut fi despagubiti in natura si au optat pentru actiuni la compania Transelectrica, vor putea sa vanda titlurile dupa o perioada de sase luni, pentru a nu influenta piata, a declarat, luni, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian.
"Intotdeauna, pe orice piata de capital, cand se aloca o suma mare de actiuni intr-un singur moment (...) se acorda un termen la care actiunile pot fi vandute. Se asteapta o vanzare masiva. Legislatia stabileste o perioada dupa care actiunile sa se poata vinde. Persoanele au asteptat doua decenii sau chiar mai mult. Termenul nu pune la indoiala calitatea despagubirii", a spus Vosganian.
Ministrul Economiei si Finantelor a transmis celor circa 700 de fosti proprietari de imobile nationalizate care au cerut despagubiri in actiuni, propuneri de a accepta plata sub forma de titluri Transelectrica, reprezentand 4,09% din capitalul firmei.
Valoarea nominala a titlurilor este de 29,9 milioane de lei, iar valoarea de piata este de peste 140 de milioane de lei, conform celor mai recente cotatii ale titlurilor Transelectrica la Bursa de Valori Bucuresti.
Din cele 700 de persoane, aproximativ 600 de fosti proprietari au acceptat sa primeasca actiuni Transelectrica. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO