ZF 24

Fostul director financiar de la Enron, condamnat la 6 ani de inchisoare

27.09.2006, 11:06 21

Fostul direcor financiar al gigantului falimentar Enron, Andrew Fastow a fost condamnat la sase ani de inchisoare, informeaza BBC News.
Fastow a pledat vinovat la acuzatiile de spalare de bani, recunoscand ca a contribuit la elaborarea unor operatiuni paguboase si inginerii financiare pentru a ascunde situatia dezastruoasa a companiei fata de investitori. El a devenit principalul martor in procesul intentat directorilor Ken Lay si Jeffrey Skilling.
Judecatorul Ken Hoyt a mai decis ca dupa ispasirea celor sase ani de puscarie, Fastow sa ramana sub supravegherea organelor abilitate inca doi ani. Un alt angajat al Enron, David Delainey, seful diviziei de investitii in sectorul energetic, a fost condamnat saptamana trecuta la 2 ani si jumatate de inchisoare pentru insider trading.
Enron, cel mai mare producator de energie din SUA, a intrat in faliment in anul 2001, dupa ce a raportat datorii de 31,8 miliarde de dolari (25miliarde euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO