ZF 24

Fostul premier Adrian Nastase se pregateste febril sa intre in conducerea PSD

Fostul premier Adrian Nastase se pregateste febril sa intre in conducerea PSD
13.01.2010, 13:23 78

"Cinci ani, sase scrutine, toate pierdute (...) Suntem in criza,nu exista niciun dubiu in aceasta privinta (...) Intrarea laguvernare alaturi de PD-L a fost una dintre cele mai mari greseliale PSD din ultimii ani (...). Aceasta este radiografia pe carefostul premier si presedinte al PSD, Adrian Nastase, o facepartidului.

De catava zile, si pe masura ce congresul partidului (unde ar urmasa fie puse la bataie functiile de conducere) se apropie, Nastaseposteaza febril pe blogul sau analize despre situatia PSD. Cucatava zile in urma, a existat o intalnire intre Mircea Geoana(presedintele PSD), Ion Iliescu (presedinte de onoare) si AdrianNastase. Insa acesta din urma neaga ca la aceasta intalnire s-a fitransat deja viitorul partidului.

Surse din PSD sustin insa ca, in viitorul statut al PSD, va fireinfiintata functia de presedinte executiv. Nastase a detinutaceasta functie in 2005 si 2006. Functia a fost infiintata in urmaunei intelegeri intre Nastase si Iliescu.

Dupa 2004, la finalul mandatului la Cotroceni, Iliescu ar fi urmatsa preia functia de presedinte al PSD, iar lui Nastase i-a fostrezervata cea de presedinte executiv. Numai ca, surprinzator, inprimavara lui 2005, Geana a castigat, la Congres, partidul in fatalui Iliescu si astfel Nastase a ajuns "subordonatul" lui Geoana pelinie de partid. Usor, si pe masura ce problemele sale cu justitiase acumulau, Nastase, cu largul concurs al lui Geoana, a fostmarginalizat pana a trebuit sa-si dea demisia din functia depresedinte executiv, care apoi a fost desfiintata.

Acum Nastase tinteste din nou functia de presedinte executiv, insanu este exclus sa atace chiar pozitia de presedinte detinuta deGeoana.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO