ZF 24

Fostul şef al McDonald’s a investit 2,4 milioane de euro într-un bloc din Bucureşti

Fostul şef al McDonald’s a investit 2,4 milioane de...

Autor: Cristina Roşca

19.07.2013, 00:03 7343

Marian Alecu, românul care a condus timp de 13 ani afacerile locale ale gigantului american McDonald’s, a investit 2,4 milioane de euro într-un bloc de 62 de apartamente şi garsoniere din zona Lizeanu din Capitală.

„Blocul este finalizat şi deja am vândut 14 din totalul de 62 de locuinţe. Există interes mare pentru proiect, însă nu toate cererile se şi finalizează cu vânzare.“ El adaugă că este optimist şi speră ca până la finalul acestui an să vândă tot. Aceasta nu este prima investiţie imobiliară a lui Alecu, el mai construind alături de fratele său imobile în Predeal şi Bucureşti încă din perioada când lucra la McDonald’s.

Începând cu 2009, îngheţarea creditării pe de-o parte şi instabilitatea economiei şi a pieţei muncii pe de alta i-au determinat pe români să îşi amâne achi­ziţiile de case şi apartamente. Preţurile au urmat şi ele un trend descendent. Cu toate acestea, există şi o limită, respectiv „mai jos de jos nu se poate merge“.

Cititi si

Cum arată astăzi viaţa primului angajat al McDonald’s România

Marian Alecu recunoaş­te că nu o să mai vedem preţurile din perioada de boom şi implicit nici câştigurile de atunci ale compani­ilor din domeniu, însă profit încă se face. Preţul unui apartament cu două camere în blocul dezvoltat de Alecu este de 55.000 de euro.

„Dacă vindem apartamentele de aici (Lizeanu, n.red.) mă apuc imediat de alt bloc.“ Alecu mai are investiţii în domeniul HoReCa şi al bijuteriilor.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO