ZF 24

Francezii de la Cetelem au mers după marii retaileri şi au crescut creditarea cu 30%

Olivier Floris, directorul general al Cetelem

Costul finanţării a scăzut în ultimele luni şi ne aşteptăm la continuarea acestei mişcări. Costul finanţării va fi transferat şi către dobânzile la credite.

Olivier Floris, directorul general al Cetelem Costul finanţării a scăzut în ultimele luni şi ne aşteptăm la continuarea acestei mişcări. Costul finanţării va fi transferat şi către dobânzile la credite.

Autor: Ciprian Botea

24.07.2013, 20:14 271

Cetelem, cea mai mare companie de credite de consum de pe piaţă, controlată de grupul francez BNP Paribas, a vândut în primele şase luni cu 30% mai multe credite noi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită finanţărilor acordate direct în magazine pentru achiziţia de bunuri în rate.

„Piaţa creditelor de consum este foarte slabă în acest moment. Noi am crescut cu 30% volumul creditelor noi în primele şase luni datorită parteneriatelor cu retailerii tradiţionali şi cu jucătorii din comerţul electronic. Creditele acordate în magazin şi cardurile de credit sunt principala sursă de creştere a vânzărilor“, a declarat Olivier Floris, directorul general al Cetelem.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO